eilandkeuken om in thuis te komen

leefkeuken Wevelgem

De keuken van een jong gezin in Wevelgem diende zowel qua stijl als qua ruimtelijk aanvoelen dichter bij het leef- en eetgedeelte te worden betrokken. De bewoners wilden de charme van de woning laten doorwerken in de nieuwe keuken door de bestaande structuren en materialen subtiel te herhalen.

We plantten een groot werkeiland in dat uitkijkt op de binnentuin. Onder het carrara-marmeren werkblad bevinden zich de natuureiken onderkasten met eenvoudige greeploze deurfronten. De fronten van de kolomwand kregen een matte azuurgrijze afwerking met een krijtuitstraling, aansluitend bij de tegels in betonlook. Door de dialoog tussen het strakke eilandblok en de warme natuurlijke materialen van de kasten ontstond een praktische, eigentijdse en warme leefkeuken.